Renovation Projects

Unique Renovation

This garage/studio conclusion on the beach was built from limestone and cedar to compliment the beautiful home it adjoins. As the family's needs have evolved to include grandchildren and sleepovers, the owners wanted to create a space that felt like you were in an exclusive beach side apartment.

Clever design features helped us create as much ceiling height space as the Fremantle planning restrictions would allow. We were limited height wise so lots of work went into roof slants to achieve as much space as possible.

Project Details
  • Location: Fremantle
  • Budget: $300,000
  • Timeframe: 4 Months

Beautiful Design

Clever use of space and quality building products and textures feature throughout this beautiful granny flat that is built over an existing garage. A new entry door was installed to provide direct access to the staircase leading up to the guest suite kitchen. Fitted out with top quality appliances and Caesar stone bench tops, the kitchen sets the standard for the rest of the beautifully designed studio.

Messmate timber flooring and cedar joinery and architraves feature throughout. Through a frosted glass door is the bedroom, which has walk-in robes on either side of the bed and Aneeta sashless windows. A beautiful ensuite completes the self-contained unit. Lots of attention was given to the bathroom - honed natural stone tiles were used, a wall hung toilet suite and frameless shower screens. There is also a little wardrobe inside the bathroom that hides away a washing machine and dryer.

Client / Testimonial

"We were ultimately thrilled with the result and were pleasantly surprised with the amount of room we had in the end. People often walk in and say, I could live here. It's so nice..."